tiistai 9. heinäkuuta 2019

Mökkitalkkaripalvelumme Tampereelta toimii mm: Kuistien korjaus Museoviraston ohjeet huomioiden ohessa



Mökkitalkkaripalvelumme Tampereelta toimii mm: Kuistien korjaus, rännien siivous, rännien tyhjennys


Museoviraston ohjeet huomioiden ohessa:
https://www.museovirasto.fi/uploads/Arkisto-ja-kokoelmapalvelut/Julkaisut/korjauskortti-10.pdf
---------------------
Ohessa lainattu ko julkaisusta huomiotavaa:
------
Kuistin korjaukset:

Kuistia korjattaessa tai uusittaessa on säilytettävä sen ominaispiirteet ja yhteensopivuus muun rakennuksen kanssa. Kuistille tyypillisiä rakenteita, yksityiskohtia, materiaaleja ja värejä ei pitäisi muuttaa. 

Jokaisen korjaustyön onnistumisen perusedellytys on vaurion syyn poisto. Esimerkiksi jos vaurio aiheutuu kohonneesta maanpinnasta, on korjaustyön tärkein vaihe maanpinnan laskeminen siten, että pintavedet samalla johdetaan seinustoilta tehokkaasti. 

Korjaamisessa voi soveltuvin osin käyttää apuna korjauskortteja Ulkolaudoituksen korjaus, Tiilikaton korjaus, Peltikaton korjaus, Huopakaton korjaus ja Peltikaton maalaus.

----
Kuistin vauriot:

Kuistin vauriot johtuvat usein huollon puutteesta tai virheellisistä rakenneratkaisuista. Lisäksi kuisti on kylmänä rakenteena altis sään vaikutuksille, erityisesti kosteudelle. Yleensä kuisti on rakennettu hyvin tuulettuvaksi eikä normaali ilman kosteus aiheuta vaurioita.

Katon vuodot vaurioittavat runkoa ja rakenteita. Erityisesti katon ja seinän liittymä on vaurioille altis paikka ja siksi katon jatkuva huoltaminen ja kunnon tarkkailu on tärkeätä. 

Kuistin matala sokkeli on usein johtanut rakenteiden ja vuorauksen alaosien vaurioihin. Perustus on alkuaan noussut kyllin korkealle maanpinnan yläpuolelle, mutta vuosien saatossa maanpinta on istutusten ja maatumisen johdosta kohonnut rakennuksen ympärillä ja saavuttanut puurakenteet. Suoraan kosteaan maahan liittyvä ja säännöllisesti roiskevesille altis puu vaurioituu väistämättä.

Perustus ei yleensä ulotu kovin syvälle, niinpä routa saattaa nostaa kuistia. Tällöin vino katto voi ohjata sadevedet rakennuksen seinälle ja vuorilaudat sekä vähitellen myös runko alkavat lahota.    (kuva 6). Tämä on hyvin tyypillinen vaurio.

-------------



----------

Suomalainen pihatöitänne tekevä mökkitalkkari avuksenne ja tavoitettavissa sopuhintaan. 
Aina levännyt ja valmis uusiin koitoksiin kohtuukorvausta vastaan. Maksut vain ennakkomaksuin käteisellä välittömästi, kun saavun paikalle

Tiedustelut ja tilausvahvistus: talonmiespalvelu@gmail.com 

Pihapiirin pöheikköjen raivaukset, pensasaitojen leikkaukset, puiden kaadot etc
Puhelin ja tekstari: 044-3380291 whatsup toimii toistaiseksi :) myös.

-------------------------------

Puutarhajyrsin Viking 585:llä hoituu pihojenne, puutarhojenne, kasvitarhojenne muokkaukset joutuisasti. Tarvittaesssa vakoaura ja rautapyörät alla



---------
Käytettävissämme hakkuri pihan pensaikkojen hakettamiseen Talonmiespalvelu@gmail.com Tampere Pirkanmaa 

-----------------



------------------------------------------------------------------------------------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti